Orzechowe wiatraczki

Orzechowe wiatraczki

Orzechowe wiatraczki

Wspaniałe drożdżówki ;) Wizualnie prezentują się świetnie, smakują jeszcze lepiej. Orzechowe nadzienie z odrobiną rumu zachwyci każdego. Mięciutkie, delikatne i aromatyczne. Nie można im się oprzeć ;) Z ciastem dobrze się współpracuję, nic tylko musicie sami się przekonać! :D Polecam. Składniki na ciasto: 20 g świeżych drożdży 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 45 ml oleju szczypta soli 1 jajko 400 g mąki pszennej Nadzienie orzechowe: 200 g mielonych orzechów włoskich 75 g cukru 75 ml śmietany kremówki 35 ml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa cukiernia Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.