Ciasto daktylowe z polewą miodową

Ciasto daktylowe z polewą miodową

Ciasto daktylowe z polewą miodową

Nie przepadam za daktylami, ale w cieście to coś zupełnie innego. Z wierzchu udekorowane miodową polewą z chrupiącymi kawałkami orzechów włoskich. Samo ciasto jest przepyszne - miękkie, wilgotne, dosyć ciężkie, o wspaniałym aromacie. Nam smakowało :) Polecam! Składniki: 250 g wypestkowanych daktyli 250 ml wody 1 łyżeczka sody oczyszczonej 125 g miękkiego masła 150 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 jabłka 185 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa miodowa z orzechami: 2 łyżki płyn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa cukiernia Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.