Szarlotka z orzechami włoskimi.

Szarlotka z orzechami włoskimi.

Szarlotka z orzechami włoskimi.

Pyszna i aromatyczna szarlotka w sam raz na chłodne dni. Składniki: I. Ciasto: 350 g mąki 150 g brązowego cukru 1 szklanka orzechów włoskich 150 g zimnego masła 3 duże żółtka kilka kropel aromatu rumowego  II. Nadzienie:  7 jabłek (szara reneta) sok z cytryny cukier puder cynamon przyprawa karmel i wanilia do deserów (opcjonalnie) III. Piana:  3 białka szczypta soli 6 łyżek cukru pudru 1 budyń waniliowy (bez cukru) +  cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Orzechy prażymy na suchej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DominikaDolci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.