Krem z zielonego groszku z miętą i twarogiem

Krem z zielonego groszku z miętą i twarogiem

Krem z zielonego groszku z miętą i twarogiem

Składniki: 400 g mrożonego groszku 3 średnie ziemniaki 1 por 3 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 12 % 100 g twarogu półtłustego Oliwa Sól, pieprz ziołowy, mięta Sposób przygotowania: W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy, podsmażamy pokrojony drobno czosnek, pociętego w plastry pora i ziemniaki w cząstkach. Zalewamy 1,2 l wody, doprawiamy miętą i solą i gotujemy około 20 minut. Dosypujemy groszek i gotujemy kolejne 15 minut. Dodajemy śmietanę i miksujemy całość blenderem. Przed podaniem posypujemy pokruszonym twa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję