Pulled pork – szarpana wieprzowina

Pulled pork – szarpana wieprzowina

Pulled pork – szarpana wieprzowina

Przepis na : obiad

Pulled pork to długo pieczona lub wolno gotowana łopatka wieprzowa. Po odpowiednim czasie, mięso staje się tak miękkie, że rozpada się pod naciskiem widelca i dzieli na włókna. W USA bardzo popularna jako dodatek do kanapek. My uwielbiamy w bułach, wrapach czy na domowej zapiekance. Danie to nie jest trudne w wykonaniu, lecz wymaga cierpliwości bo najważniejszy jest czas-bardzo długie pieczenie lub gotowanie. Moja dzisiejsza szarpanina zachwyciła wszystkich domowników, w tym dzieci, bo do gotowania użyłam pomidor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Do Garów!

Autor

Nozownik25Nozownik25

Trochę gotuje, ale nie za dużo :}

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wieprzowina, mięso, kanapki, zapiekanki, bułki, torty, tort, zapiekanka, obiad, przekąski, dania mięsne

Inne przepisy z Do Garów!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.