Składniki: 1,5 kg buraków 1 szklanak bazylii 1-2 ząbki czosnku (w zależności od wielkości) 3-4 łyżki oliwy 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru sól do smaku Przygotowanie: Braki ugotować, po wystudzeniu obrać i pokroić w kostkę. Bazylię drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do buraków, wlać oliwę oraz ocet i wszystko razem wymieszać. Doprawić cukrem i solą. Smacznego :) PS. Zaletą buraków jest to, że są niskokaloryczne. Zawierają białka, węglowodany, błonnik, tłuszcze i wiele składników... czytaj dalej...
Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.