Przepis na : deser
Syrniki, małe placuszki z twarogu smażone na patelni lub pieczone w piekarniku. Placuszki z białego sera można przygotować na słono lub na słodko. Słodka wersja syrników może zawierać rodzynki, skórkę pomarańczową, kawałki czekolady lub inny dodatek do twarogu na słodko. Do placków twarogowych na słono możemy dodać cebulę, koperek, szczypiorek, pokrojoną drobno wędlinę, czosnek. Syrniki choć mają prosty skład, czasem stwarzają problemy. Jak zrobić i z czym podawać syrniki? Placki twarogowe Podstawą plac... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.