Może połączenie rzodkiewki z jajkami i żółtym serem jest mało spotykane, ale zapewniam, że w tej sałatce sprawdza się doskonale. Do jej przygotowania wystarczy tylko parę minut oraz kilka prostych składników. Sałatka jest naprawdę bardzo smaczna i doskonale sprawdzi się jako lekka przekąska. W moim domu bardzo ją lubimy. Polecam! 200g żółtego sera 2 jajka 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki groszku Dodatkowo: 2 łyżki majonezu sałatkowego (płaskie) 1-2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Jajka ugotowane na twardo i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...