Lekki i zdrowy obiad lub kolacja. Uwielbiam wszystko co kukurydziane, dlatego postanowiłam przyrządzić szparagi, które kocham równie mocno i podać je na kremowej polencie :) Musicie tego spróbować! Składniki (2 porcje): Kremowa polenta: 70 g kaszy kukurydzianej 2 łyżki masła 500 ml wody sól, pieprz 30 g parmezanu 1 łyżeczka listków świeżego tymianku Szparagi z patelni: 10 zielonych szparagów 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 100 ml wody sól, pieprz garść prażonych orzeszków pinii W garnku zagotowujemy 500 ml... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...