Schab po cygańsku

Schab po cygańsku

Schab po cygańsku

Rozpływające się w ustach mięso, zanurzone w aromatycznym gęstym sosie. Te bitki schabowe wyszły mi genialnie więc postanowiła, że ten przepis musie się tutaj pojawić :) Składniki (4 porcje): 4 kotlety schabowe bez kości 1 czerwona papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku  2 łyżki masła 4 łyżki oleju 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki sól, pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 4 łyżki mąki pszennej kilka kapeluszy suszonych grzybów G... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.