Paluchy drożdżowe z chrupiącą posypką / Fingers yeast with crispy sprinkles

Paluchy drożdżowe z chrupiącą posypką / Fingers yeast with crispy sprinkles

Paluchy drożdżowe z chrupiącą posypką / Fingers yeast with crispy sprinkles

Scroll down for recipe in English. Składniki: 12 g. świeżych drożdży 1/2 szkl. letniego mleka 400 g. mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 jajko 3/4 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 szkl. letniej wody Posypka: 80 g. (1 op.) piramidek Bluecorn z niebieskiej kukurydzy 2 jajka Drożdże rozkrusz do miseczki. Wsyp cukier i wlej letnie mleko. Dodaj tyle mąki aby po wymieszaniu uzyskać konsystencję kwaśnej śmietany. Odstaw rozczyn do wyrośnięcia na 15 minut. Do dużej miski wsyp pozostałą mąkę i wymieszaj ją z s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.