To ciasto z orzechami będzie idealne na święta. Miodowe blaty ciasta przyjemnie miękną pod wpływem ciepłej budyniowej masy, natomiast wierzch z orzeszków pozostaje przyjemnie chrupiący. Składniki (około 25 porcji): 250 g. mąki pszennej tortowej 250 g. mąki krupczatki 70 g. cukru pudru 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 200 g. masła 2 łyżki miodu 2 łyżeczki ciepłego mleka Krem budyniowy: 550 ml. mleka 1 żółtko 30 g. mąki pszennej 30 g. mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru waniliowego 90 g. cukru 50 g. masła Wie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...