Prosta i przepyszna zupa marchewkowa z dodatkiem ciecierzycy. Jej słodycz idealnie przełamuje kleks kwaśnej śmietany :) Składniki (5-6 porcji): 500 g obranej marchewki 100 g obranego korzenia pietruszki 1 duża cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 150 g suchej ciecierzycy 700 ml bulionu warzywnego 3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki białego pieprzu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól Na pieczoną cieciorkę: połowa ugotowanej ciecierzycy 1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka zielonej czubrycy lub przyprawy ją za... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...