Kotleciki z jajek są smaczne i lekkie. W połączeniu z surówką lub sałatą stanowić mogą obiad. Świetnie też smakują na zimno i mogą być podawane jako przekąska np. z sosem tatarskim, chrzanowym czy czosnkowym. Składniki (8 szt.): 5 jajek ugotowanych na twardo 1 surowe jajko 1 łyżeczka maki pszennej 4 łyżki bułki tartej 30 g parmezanu 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 1 łyżka posiekanego drobno szczypiorku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oleju 1 łyżka masła sól, pieprz Ugotowane jajka zetr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...