Dziś przychodzę z pomysłem na bezmięsy obiad. Kaszę owsianą z cukinią zestawiłam z pysznymi chrupiącymi boczniakami w tempurze. Dodatkowo słodko-kwaśny sos oraz sezam nadają daniu azjatyckiego charakteru. Składniki: (2 porcje) Kasza z cukinią: 100 g. kaszy owsianej Sonko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 1/2 cukinii 1 łyżeczka masła sól, pieprz Boczniaki w tempurze: 120 g. boczniaków po 2 łyżki mąki ryżowej, pszennej i ziemniaczanej 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szkl. zimnej wody sól, pi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...