Przepis na : deser
Mega proste i szybkie babeczki. Na dodatek są super mięciutkie i wilgotne. Krem kokosowy podkreśla ich egzotyczny charakter. Składniki (12 szt.): 350 g pulpy mango od Quality Food 2 jajka 120 g cukru 50 ml oleju 270 g mąki pszennej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 400 ml schłodzonego kremu kokosowego Kara 1 łyżeczka cukru pudru ozdoby: cukrowa posypka, czekoladowe jajeczka itp. Przesianą mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misie łączymy ze sobą pulpę m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...