bigos z jarmużu

bigos z jarmużu

bigos z jarmużu

Składniki: 500 g jarmużu 250 gram kiełbasy np. podwawelskiej 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pieprz sól Sposób wykonania: Liście jarmużu umyłam, wycięłam z nich twarde części, pokroiłam w paski. W garnku zagotowałam pół litra wody ( opcjonalnie ), dodałam jarmuż. Gotowałam przez kilka minut aż zmiękł. Kiełbaskę pokroiłam w kostkę podsmażyłam na patelni, dodałam do jarmużu, gotowałam dalej. Na patelni rozgrzałam masło dodałam posiekaną cebulkę podsmażyłam , dodałam mąkę smażyłam jeszcze przez chwilę. Połączyłam z ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję