(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mimo iż pytanie to wydaje się banalne, na pewno wiele z Was z pewnością nie raz zadawało sobie pytanie, jak idealnie ugotować jajka? Wbrew pozorom nie łatwo jest ustalić idealny czas na przygotowanie perfekcyjnych jajek. Jedni lubią jajka na twardo, inni na miękko, a jeszcze inni na półtwardo. W dzisiejszym wpisie przedstawimy Wam kilka cennych wskazówek, które pozwolą Wam ugotować idealne jajka, takie, jakie będziecie mieli ochotę zjeść. Idealnie ugotowane ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...