Przepis na aioli. Majonez czosnkowy. Ailloli [ajoli’], aïoli , all-i-oli, fr. aillade , to gęsty sos, w którego nazwie są jego najważniejsze składniki – ai, garlic czosnek, (from Latin allium; see allium ) + oli, oil (from Latin oleum; see oil ).] , w tym wypadku „alh” oznacza czosnek, a „oli” to oliwa, to inaczej „sos czosnkowy”, czy też właśnie majonez czosnkowy . Za sprawą czosnku ma ostry, charakterystyczny smak, który wielu osobom bardzo odpowiada! Mimo, że jest kaloryczny t... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci