Pierwszy raz kupiłam kalarepę. Okazało się, że najlepszym sposobem na jej przetworzenie jest surówka. Szybki i zdrowo. 1 kalarepa 1/2 pora 1/2 szklanki groszku 3 łyzki śmietany 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki tymianku 1/4 łyżeczki soli Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce. Pora pokroić w krążki, wymieszać z kalarepą. Dodać groszek. Śmietanę wymieszać z przyprawami, dodać do warzyw i wymieszać. Podawać najlepiej od razu. marcelina czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...