Roszponka z jajkiem, bobem i rzodkiewką

Roszponka z jajkiem, bobem i rzodkiewką

Roszponka z jajkiem, bobem i rzodkiewką

Tylko kilka składników i powstaje pyszna i lekka sałatka. Idealna na letni czas.   Składniki: duża garść umytej i osuszonej roszponki 2-3 ugotowane jajka pół pęczka rzodkiewek 2/3 szklanki ugotowanego bobu, pozbawionego łupin Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól i pieprz Składniki sosu wymieszać i schłodzić. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Umyte rzodkiewki pokroić w plastry. Ułożyć wraz z bobem na sałacie, polać sosem. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.