Krajanka czekoladowo-truskawkowa na Walentynki
Krajanka czekoladowo-truskawkowa na Walentynki
Do dnia św. Walentego prawie miesiąc, ale przygotowując deser na weekend, przyszły mi na myśl: czekolada i truskawki. Pod musem z mrożonych truskawek zagęszczonym galaretką kryje się kasza manna gotowana na mleku z dodatkiem słodzonego mleka skondensowanego. Do deseru wykorzystałam również część ciasteczek migdałowych, a wierzch posypałam startą białą czekoladą. Składniki: Spód: 250 g kruchych ciastek, najlepiej migdałowych 100 g stopionego masła Masa z kaszy: 3 szklanki mleka 1 szklanka słodzonego mleka skondens... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
walentynki, czekolada, kasza, truskawka, truskawki, ciastka , biała czekolada, mleko skondensowane, galaretka, desery, deser, ciasto, mus, dekoracje, ciasteczka, torty, tort, ciasteczka z czekolada, deser z galaretka, ciasto z masa, ciasta z masa, kruche ciasteczka, ciasto z truskawkami i galaretką, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto z truskawkami, ciasto z galaretka, ciasto z musem czekoladowym, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz