UDKA Z KURCZAKA PIECZONE Z MANDARYNKAMI I BIAŁYM WINEM

UDKA Z KURCZAKA PIECZONE Z MANDARYNKAMI I BIAŁYM WINEM

UDKA Z KURCZAKA PIECZONE Z MANDARYNKAMI I BIAŁYM WINEM

W okresie świątecznym w sklepach rumienią się pyszne, słodkie i dojrzałe klementynki. Aż żal byłoby ich nie wykorzystać do celów kulinarnych. Dzisiaj zrobiłam pyszne filetowane udka z kurczaka upieczone z mandarynkami, cebulkami, selerem naciowym i białym winem. Wyszły wyśmienite i lekkie, idealne, żeby odetchnąć po ciężkich świątecznych przysmakach. Składniki: 8-10 udek z kurczaka bez skórki 10 małych cebulek 4 ząbki czosnku 4 gałązki selera naciowego pół pokrojonej w plasterki cytryny 4 mandarynki szklanka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.