Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Puszysta, mięciutka, pachnąca cytryną i do tego dość wilgotna i długo zachowująca świeżość. Czy to nie brzmi jak pomysł na babkę idealną ?  Nie będę się rozpisywać nad tym, że robi się ją bardzo prosto, wystarczy ubić jajka i wymieszać z pozostałymi składnikami. Jeśli lubicie cytrynowe smaki -spróbujcie koniecznie.  Składniki: 4 duże jajka 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju soku z  1cytryny świ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję