CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ, GRANATEM I POLEWĄ CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWĄ

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z  RICOTTĄ, GRANATEM I POLEWĄ CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWĄ

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ, GRANATEM I POLEWĄ CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWĄ

Przepis na : śniadanie

Cieniutkie, czekoladowe naleśniki wypełnione puszystą ricottą i miodem (lub dżemem pomarańczowym). Podane ze skórką otartą z pomarańczy, pestkami granatu i czekoladową polewą.  Świetne na jesienny popołudniowy deser lub słodkie śniadanie.  Ricottę można zastąpić rozmiksowanym twarogiem. ______________________________________________________ SKŁADNIKI 4-6 czekoladowych naleśników, np. z tego przepisu 250 g sera ricotta  1-2 łyżki miodu lub dżemu pomarańczowego opcjonalnie: 10 g masła  POLEWA CZ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.