CALIMERO

CALIMERO

CALIMERO

Gorąca, aromatyczna i pyszna kawa z likierem jajecznym i bitą śmietaną. Opcjonalnie także z odrobiną brandy lub innego mocnego alkoholu, np. koniaku czy whisky. Popularna we wszystkich włoskich kurortach narciarskich. Rozgrzewająca i pobudzająca. Idealna na chłodne, zimowe wieczory.  Oryginalnie przygotowuje się ją z likieru jajecznego o nazwie Bombardino . Zawiera on 17-18% procent alkoholu i jest słabszy, a przy okazji mniej gęsty od dobrze znanego nam ajerkoniaku lub advokaata. W Polsce dostan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.