BEZOWA AMBROZJA

BEZOWA AMBROZJA

BEZOWA AMBROZJA

Bezowy torcik składający się z jednego blatu bezowego, bitej śmietany i dużej ilości świeżych owoców. Łatwy w przygotowaniu, lekki i pyszny Blat bezowy najlepiej upiec 1-2 dni wcześniej i do czasu użycia przechowywać na blacie kuchennym. W dniu podania wystarczy ubić śmietankę i pokroić owoce. Podzielony na porcje torcik, najlepiej smakuje polany ajerkoniakiem. SKŁADNIKI BLAT BEZOWY 4 białka / bardzo dokładnie oddzielone od żółtek mała szczypta soli 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, maliny, tort, ciasto, torty, bez pieczenia, tort bezowy, łatwe ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z truskawkami, ciasto z malinami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z masa

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.