Sałatka z ogórków gruntowych do słoików, Jak pasteryzować przetwory?

Sałatka z ogórków gruntowych do słoików, Jak pasteryzować przetwory?

Sałatka z ogórków gruntowych do słoików, Jak pasteryzować przetwory?

Przepis ten dostałam od Przyjaciółki. Ta sałatka jest pyszna i cieszę się, że mogę w końcu z Wami się nim podzielić. Poniżej również znajdziecie mój sposób na pasteryzowanie przetworów. Składniki (na 7 słoików 0,5l): – 3 kg ogórków gruntowych – 1 średnia cebula – 3 marchewki – 2 pietruszki – natka pietruszki – 125 ml octu 10% – 125 ml oliwy – 2 łyżki cukru – 2 łyżki soli – pieprz mielony Ogórki dokładnie myjemy i moczymy w zimnej wodzie. Moje moczył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.