Niby zwykły kotlet, a jednak wow!

Niby zwykły kotlet, a jednak wow!

Niby zwykły kotlet, a jednak wow!

Kotlet schabowy – król polskich obiadów, zwłaszcza w czasach PRL-u, kiedy był synonimem luksusu na talerzu. Może to sentyment, może smak dzieciństwa, ale mam do niego ogromną słabość. Oczywiście w mojej kuchni nigdy nie jest całkiem tradycyjnie – lubię eksperymentować, nawet z taką klasyką. Tym razem kotlet schabowy w nieco innym wydaniu: panierowany w mieszance mąki migdałowej, świeżego koperku i nasion konopi. Chrupiąco, aromatycznie, trochę zdrowiej – i na pewno ciekawiej. Dla tych, którzy lubią znajome s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.