Pasta z bakłażana, ciecierzycy i karmelizowanej cebuli

Pasta z bakłażana, ciecierzycy i karmelizowanej cebuli

Pasta z bakłażana, ciecierzycy i karmelizowanej cebuli

Pyszna pasta której podstawą jest pieczony bakłażan, prosta do zrobienia, najdłużej trwa pieczenie bakłażana. Składniki: - 3 nieduże bakłażany, - 1 puszka ciecierzycy, - 2 duże cebule, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki octu balsamicznego, - 1 łyżeczka cukru, - olej lub oliwa, - sól, pieprz, - wyciśnięty sok z 1/2 cytryny, - 1/2 szklanki wody (lub więcej gdy jest taka potrzeba). Wykonanie: Bakłażana myjemy, kroimy w 1 cm plastry, układamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wyciskamy na niego czosnek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.