Wątróbka z indyka z żurawiną w sosie własnym

Wątróbka z indyka z żurawiną w sosie własnym

Wątróbka z indyka z żurawiną w sosie własnym

Przepis na : obiad

Składniki: 500-600 g wątróbki z indyka 4 duże cebule oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki czerwonej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonej bazylii pieprz, sól - do smaku 100 g suszonej żurawiny głęboki talerz z mąką pszenna 2 szklanki lub 1.5 szklanki wody (ja dałam 2 i sos wyszedł taki w sam raz) Przygotowanie: Wątróbkę płuczemy i oczyszczamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy pieprzem, papryką i bazylią. (nie solimy bo zrobi się twarda). Cebulę kroimy w drobne piórka.  No rozgrzaną głęboką patelnię wlewamy o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, żurawina, mielone, sosy, indyk, dania mięsne, obiad, sos do mielonego , sos mięsny

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.