Składniki: 4 jajka 2 łyżki cukru pomarańczowego 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 szklanka mąki tortowej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia skórka i sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1 olejek pomarańczowy ok. 50 g posiekanej czekolady gorzkiej Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Czekoladę gorzką drobno posiekać. Mąkę tortową i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia przesiać. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostyg... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.