Składniki: 5 jajek 0,5 szklanki cukru 2 ,łyżki cukru migdałowego 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 50 g płatków migdałowych 250 g margaryny 1 olejek migdałowy w płynie 175 marcepanu w czekoladzie gorzkiej Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Płatki migdałowe rozdrobnić w elektrycznym rozdrabniaczu lub pokruszyć. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia przesiać, a następnie dodać pokruszone migdały - wymieszać. Margarynę roz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.