Jagielnik - Pieróg z kaszy jaglanej z żurawiną

Jagielnik - Pieróg z kaszy jaglanej z żurawiną

Jagielnik - Pieróg z kaszy jaglanej z żurawiną

Jagielnik to delikatne, kremowe ciasto z kaszy jaglanej i twarogu, które w smaku i konsystencji przypomina klasyczny sernik, ale jest naturalnie bezglutenowe. Dzięki dodatkowi bakalii jest lekko słodkie i wilgotne, doskonałe zarówno na deser, jak i na podwieczorek – można je podawać na ciepło lub na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 400 g kaszy jaglanej 600 ml mleka ½ szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 300 g białego sera (twarogu) 100 g masła 2 jajka garść suszone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.