Tych roztomajtych nazwōw 1 je tyla, że mało fto 2 je wszyske znoł 3 : karminadle, karbinadle, klopsy, klopse… Niyrozki to i na jedny ulicy ludzie inaczy na nie gołdali. U nos w dōma gołdali my klopse. I w dołwniejszych czasach to bōło take danie, co to sie je robiōło na sobota, a do nich nojlepi zawsze pasowoł panczkraut 4 – jak go zrobić, napisza kedy indzi 5 . Nim zrobiōłech te karminadle, to żech sie trzech gospodyniōw pytoł o recept 6 i wszyske trzi- choć dwie z inkszych 7 wsi, a jedna nawe... czytaj dalej...
Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)