Chleb powszedni, chrupiąca skórka, pomada...

Chleb powszedni, chrupiąca skórka, pomada...

Chleb powszedni, chrupiąca skórka, pomada...

Pomysł na super chrupiąca skórkę zaczerpnięty z bloga grunttoprzepis.blogspot.com   Jak tylko zobaczyłem, to musiałem spróbować :) Widać na zdjęciu, że chleby prezentują się zacnie :) Gdy mamy ciasto,(... z 1kg mąki, 1/2 kost. drożdży, łyżki cukru, łyżki soli, 500-600 ml wody) wyrabiamy je po wyrastaniu, dzielimy i zagniatamy chleby. Odstawiamy znowu do wyrośnięcia i przed włożeniem do piekarnika smarujemy pomadą :) Pomada: 1/2 szklanki wody, szczypta soli i łyżka mąki- gotujemy razem i gorącym smarujemy ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.