kokosanki

kokosanki

kokosanki

Ekstremalnie kokosowe ciacha. Chrupiące z zewnątrz, miękkie i lekko ciągnące w środku. Kokosowa poezja!  KOKOSANKI źródło przepisu: Moje Wypieki // 15 dużych ciastek ~200g wiórków kokosowych ~140g cukru ~2 jajka ~szczypta soli Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać żółtka i delikatnie wymieszać (łyżką), następnie dodać cukier i wiórki i również delikatnie połączyć z masą jajeczną (również łyżką). Piekarnik rozgrzać do 175*C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżki nakładać na n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chili & sugar

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.