śledzie z cebulką

śledzie z cebulką

śledzie z cebulką

Matyjasy - 10 płatów ocet - 1/2 szkl olej - 3/4 szkl woda - 2 szkl cebula - 4 szt cukier- 2 łyżki ziele angielskie -10 szt listek laurowy - 5 szt śledzie odmoczyć z nadmiaru soli. z octu, wody, ziela angielskiego i listka laurowego zrobić zalewę, zagotować i przestudzić, zalać nią śledzie i odstawić na 4-5 godzin. Cebulę pokroić w półplasterki, posypać cukrem - by skruszała, co jakiś czas mieszać ją delikatnie. śledzie wyjąć z zalewy, przekroić wzdłuż na pół, na każdym płacie ułożyć trochę cebulki i zwinąć j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję