Jabłecznik z bakaliami na kruchym spodzie

Jabłecznik z bakaliami na kruchym spodzie

Jabłecznik z bakaliami na kruchym spodzie

mąka pszenna - 3 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka margaryna - 20 dag żółtka - 4 szt śmietana 18% - 3 łyżki cukier - 1/2 szkl cukier waniliowy - 1 op jabłka - 2,5 kg cukier - 3/4 szkl rodzynki - 10 dag orzechy - 10 dag cynamon - 1 łyżeczka Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnice, dodać cukier i margarynę i posiekać wszystko razem nożem. Następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy i śmietanę i zagniatamy szybko ciasto, owijamy folią i wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. Jabłka umyć, obrać i zetrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.