Konfitura z czarnej porzeczki

Konfitura z czarnej porzeczki

Konfitura z czarnej porzeczki

Klasyka gatunku w moim domu. Porzeczek zawsze mamy pod dostatkiem, mimo, że krzaczków rośnie tylko kilka. Osobiście nie lubię porzeczek na surowo za to przetworzone, o tak! To jest mój smak. Dlatego konfiturka poleca się sama! :) Składniki: 2,5kg owoców czarnej porzeczki 150ml wody 500g cukru Przygotowanie: Porzeczki przebrać, oderwać szypułki, gałązki, listki. Owoce umyć dokładnie, wrzucić do garnka z grubym dnem, podlać wodą i gotować na małym ogniu 90 minut. Pod koniec należy często mieszać, ponieważ porz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cakes By Kejt

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.