Kawa z Muscovado, cynamonem i kardamonem parzona w kafetierce

Kawa z Muscovado, cynamonem i kardamonem parzona w  kafetierce

Kawa z Muscovado, cynamonem i kardamonem parzona w kafetierce

Łyk mocnej kawy o świcie -bezcenne. Wiedzą to wszyscy kawosze. Najczęściej jest to kawa w dwóch wersjach- rozpuszczalna lub mielona po turecku ( tzn. parzona w szklance). Z reguły rano jestem nieprzytomna i trudno mnie namówić do skupienie się na parzeniu czegoś ekstra , ale ponieważ syn uparł się ( a wpadł do nas w ramach urlopu) , że On  ,,fusiastej "  nie pija to kafetierka ląduje co rano na palniku. Przy okazji trochę sobie eksperymentuję z nowymi smakami bo pod ciśnieniem nawet minimalna ilość jakie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 20 września 2013 11:44:07

pyszności:)