Przepis na : śniadanie
Przepyszne urozmaicenie klasycznej jajecznicy. Jeśli do jajek dodacie odrobinę kminu rzymskiego, pasty tahini, a całość posypiecie kolendrą i podacie z ulubionym flatbread, uzyskacie znakomite śniadanie w stylu indyjskim 😉 Pomidora […] czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...