Przepis na : deser
Zimowa krówka z żurawiną to rodzaj mlecznego bloku czekoladowego. Jest mniej słodki niż znany prawie wszystkim z czasów PRL-u blok czekoladowy ciemny na mleku w proszku. W ten deser oparty jest na 3 rodzajach mleka i czekoladzie. ZIMOWA KRÓWKA z ŻURAWINĄ (biały blok czekoladowy) Składniki: (forma 10 x 10 cm) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (1 tubka) 60 ml mleka zwykłego 25 g mleka w proszku 3 białe czekolady (300g) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 90 g suszonej żurawiny Przygotowanie: Mleko zwykłe i s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...