GRZYBY MARYNOWANE

GRZYBY MARYNOWANE

GRZYBY MARYNOWANE

Lasy w tym roku obrodziły w grzyby. Jest ich mnóstwo, wystarczy się wybrać na godzinny spacer do lasu i wraca się z całym koszyczkiem. Ja część swoich zbirów już zasuszyłam, ale też zrobiłam słoiczki na zimę z marynowanymi grzybkami. Zwykle wykorzystuję małe podgrzybki i robię je w zalewie octowej zrobionej w proporcji 4:1, tj.  na 4 szklanki wody, 1 szklankę octu, plus przyprawy.  GRZYBKI MARYNOWANE Składniki: Grzyby np. podgrzybki, prawdziwki 4 szklanki wody 1 szklanka octu 2 łyżeczki cukru 2 ł... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.