
Nie ma jak domowy dżem truskawkowy na porannym toście lub naleśniczkach. Czas przygotować trochę letnich słodkości - nie tylko na zimę. DŻEM TRUSKAWKOWO-RABARBAROWY Składniki: 2 kg truskawek 2 łodygi rabarbaru sok z 1/2 cytryny 500 g cukru 1 opakowanie pektyny Przygotowanie: Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, kroimy na mniejsze kawałki. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na dość grube plastry. Truskawki i rabarbar przekładamy do garnka, zasypujemy 400 g cukru i podlewamy odrob... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...