Nie ma jak domowy dżem truskawkowy na porannym toście lub naleśniczkach. Czas przygotować trochę letnich słodkości - nie tylko na zimę. DŻEM TRUSKAWKOWO-RABARBAROWY Składniki: 2 kg truskawek 2 łodygi rabarbaru sok z 1/2 cytryny 500 g cukru 1 opakowanie pektyny Przygotowanie: Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, kroimy na mniejsze kawałki. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na dość grube plastry. Truskawki i rabarbar przekładamy do garnka, zasypujemy 400 g cukru i podlewamy odrob... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...