Dyniowa panna cotta z karmelizowanymi śliwkami

Dyniowa panna cotta z karmelizowanymi śliwkami

Dyniowa panna cotta z karmelizowanymi śliwkami

Przepis na : deser

  Dynia - królowa październikowej kuchni. Można ją marynować, dodawać do zup, zapiekanek i deserów. U mnie dzisiaj wpadła do słodkiej, kremowej panna cotty z nutą jesiennego rozgrzewającego cynamonu, karmelizowanych śliwek i obłędnego sosu karmelowego. Z takim deserem jesienne smutki nam nie straszne.    DYNIOWA PANNA COTTA z KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI Składniki: (4 porcje) 3/4 szkl puree z dyni 1 szkl śmietany 20% 1 szkl mleka 1/4 szkl cukru pudru szczypta cynamonu kilka kropli ekstraktu wanili... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.