Kto nie uwielbia potraw swojej mamy? Każda z mam ma swoje sekretne dania lub składniki, które sprawiają, że z sentymentem wracamy do dań z dzieciństwa w dorosłym życiu. Dla mnie takim składnikiem jest rabarbar. Kojarzy mi się nie tylko z tradycyjnym kompotem w ślicznym różowym kolorze, ale też z puszystym, mięciutkim ciastem ucieranym z dodatkiem rabarbaru. Przy okazji tych kulinarnych wspomnień chciałabym Wam polecić produkty Manufaktury Wielkopolskiej ,która tak samo jak nasze mamy, ceni tradycyj... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...