Gulasz Wieprzowy z Groszkiem, Rozmarynem i Miętą

Gulasz Wieprzowy z Groszkiem, Rozmarynem i Miętą

Gulasz Wieprzowy z Groszkiem, Rozmarynem i Miętą

Przepis na : obiad

Gulasz z woka? Czemu nie!   Składniki: 50 g wieprzowiny bez kości (ja użyłam łopatki) 2 marchewki 15 dag groszku  1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżki mąki pszennej 1 gałązka rozmarynu 3 gałązki mięty sól pieprz Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Marchewki obieramy, płuczemy i kroimy w cienkie plasterki. Rozmaryn, miętę płuczemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, następnie obtaczamy w mące. W woku rozgrzew... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.