Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i żurawiną Prosta, efektowna i niesamowicie pyszna przekąska. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam! Składniki: 3-4 gruszki (niezbyt twarde) 6-8 łyżeczek konfitury z żurawiny 50g sera pleśniowego np. gorgonzola 1 łyżka oliwy *** Gruszki przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki usuwamy gniazda nasienne *** *** Wydrążone gruszki układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Na każdą połówkę gruszki układamy łyżeczkę żurawiny *** *** Prz... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...