Kokosanki

Kokosanki

Kokosanki

Przepis na : deser

Kokosanki to smak mojego dzieciństwa :). Robię je zawsze gdy zostają mi białka po innych wypiekach gdzie zużywam żółtka. Biszkopt z samych białek jest bardziej zbity i gąbczasty przez co idealnie nam pasuje gdyż nie będzie za mocno chłonął polewy. Biszkopt z dodatkiem żółtek byłby za puszysty, za bardzo chłonąłby polewę przez co mielibyśmy bardziej gniotki niż kokosanki :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 białka z jaj L 3/4 szklanki cukru niepełna szklanka mąki psz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog kulinarny S9.PL

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.